VOLUNTARY SPEAKERS

Millora les teves habilitats lingüístiques i aprèn i comparteix cultures!

Educados International col·labora amb Vedruna per oferir assistents d’idiomes anomenats “Voluntary Speakers”. Tenir l’oportunitat d’hostejar a un “voluntary speaker” pot ser una experiència molt gratificant per a la vostra família. Poder practicar i aprendre anglès d’un parlant nadiu és la manera més natural d’aprendre l’idioma, sobretot si tens fills. No només això, sinó que descobriràs una perspectiva diferent de la teva i compartir la teva cultura crearà vincles que esperem que durin molts anys.

Els “voluntary speakers” són especialment importants per millorar l’ensenyament i l’aprenentatge de l’anglès a casa i a l’escola dels vostres fills. El paper de la família d’acollida al programa Educados International és molt important, ja que fa que l’experiència del “voluntary speaker” sigui única. En aquest dossier volem compartir amb vosaltres com és d’important el vostre paper, els beneficis i també pautes per fer que l’experiència sigui un èxit per a tothom.

Per què hostejar?

Obrir casa teva i convertir-te en una família d’acollida és una experiència única i gratificant per a tota la família. Ofereix a les famílies l’oportunitat de practicar l’anglès, fer un nou amic i apreciar l’aprenentatge i compartir les diferències culturals

Explora noves possibilitats lingüístiques
Aprendre un altre idioma com a família d’acollida pot ser molt divertit. Els nens de les famílies d’acollida, fins i tot els nens adults, desenvolupen i amplien les seves habilitats. Aprendre anglès des de petits és un gran benefici i és molt més fàcil i accessible quan els nens estan exposats a parlants nadius d’anglès. Poden aprendre la diversió i la senzillesa d’aprendre un nou idioma a casa seva!

 • Les famílies interactuen diàriament en anglès amb el “Voluntary Speaker”
 • Durant un període de tres mesos, les famílies veuran una gran millora en el nivell d’anglès i la confiança dels seus fills en l’ús de l’idioma.
 • Les famílies poden aprendre sobre una altra cultura i tenen l’oportunitat de compartir la seva. Enorgulleix-te d’ajudar les escoles Vedruna a millorar el nivell d’anglès dels seus alumnes, cosa que afecta la comunitat local.

La vida amb la meva família d’acollida

Perfil de Voluntary Speaker

Molts “Voluntary Speakers” que s’uneixen a nosaltres han acabat recentment una qualificació en TEFL (Ensenyament de l’anglès com a llengua estrangera) o han utilitzat el programa per a la seva titulació universitària. El nostre programa els ofereix la pràctica de l’ensenyament de l’idioma i la millor experiència d’immersió cultural vivint amb una família.

En primer lloc, volem compartir amb vosaltres els trets que pensem, i esperem que tots estigueu d’acord, més importants a l’hora de seleccionar un “Voluntary Speaker” per viure amb la vostra família.

Cada “Voluntary Speaker” ha estat entrevistat personalment i s’han revisat els antecedents penals per assegurar-nos que són adequats i segurs per participar al nostre programa. Durant l’entrevista busquem persones que siguin:

 1. Respectuoses
 2. Xerraires
 3. Tenen sentit de l’humor
 4. Mostren iniciativa
 5. Tenen un interès genuí per voler aprendre a ensenyar anglès a joves
 6. Prefereixen la idea de viure amb una família d’acollida que no pas sols i realment volen passar temps junts.
 7. Tenen el tipus de personalitat que els agradarà als alumnes d’infantil, primària o secundària i se sentin còmodes.
 8. Se senten segurs de què aprofitaran al màxim l’oportunitat i estan agraïts per l’experiència.

Altres requisits de Voluntary Speaker

 • Ser un parlant natiu d’anglès/tenir un nivell natiu d’anglès certificat
 • Passió per aprendre una nova cultura
 • Tenir un interès genuí per viure amb una família d’acollida, ajudar a millorar l’anglès de les famílies, integrar-se com a familiar i aprendre sobre una nova cultura compartint la seva
 • Entre 20 i 30 anys
 • Tenir el certificat d’antecedents penals.

Requisits de la família d’acollida

Abans d’oferir-se com a voluntari, cada membre de la família hauria de pensar quines són les seves expectatives realistes d’aquest projecte i, en arribar, asseure’s i comunicar-les al seu “Voluntary Speaker” a l’iniciar la convivència. Com en qualsevol nova relació, hi haurà un moment d’adaptació. És important ser honest, pacient i obert sobre els sentiments.

Les famílies necessiten

 • Estigueu oberts a acollir una persona a casa vostra i incloure-la en les vostres activitats familiars
 • Entendre que el “Voluntary Speaker” és un membre més de la família i no un au-pair o una mainadera
 • Disposar de mitjans per poder tenir un altre membre convivint a casa, per exemple, oferint pensió completa durant tota l’estada
 • Ser capaços de proporcionar al “Voluntary Speaker” la seva pròpia habitació
 • Tenir connexió a Internet.

Funció del tutor​

El tutor assignat al “Voluntary Speaker” és un dels papers clau per fer que el programa sigui un èxit. Són el nexe entre el participant, la família d’acollida i nosaltres, Educados International. Com que el tutor ha de parlar anglès, es converteix en un mentor i confident de cada “Voluntary Speaker”

Rol amb el Voluntary Speaker”

 • Ajudar al “Voluntary Speaker” a instal·lar-se a l’escola, presentar-lo a altres professors i assegurar-se que tingui assignat un horari amb la distribució de les 20 hores d’aula setmanals.
 • Tenir reunions setmanals per repassar la planificació, les tasques i també un paper crucial és donar comentaris sobre el rendiment a l’escola i la comunicación sobre l’experiència de la familia d’acollida.

Paper amb la família

 • Formar part del procés de selecció quan l’escola cerqui una família d’acollida adequada
 • Tenir coneixements generals de la dinàmica de la llar i conèixer quines són les expectatives de cadascun dels participants en l’experiència
 • Tenir contacte regular amb la família mentre el “Voluntary Speaker” viu amb ells per obtenir comentaris sobre l’experiència.

Paper amb Educados International

 • Oferir informes periòdics sobre el rendiment a l’escola i la família d’acollida
 • Compartir contingut multimèdia, com ara vídeos, fotografies, xarxes socials del “Voluntary Speaker” en acció
 • Ser un enllaç entre Educados International, la Família d’Acollida i el “Voluntary Speaker”

Testimonis dels tutors

Tutor 1:

L’experiència de la nostra escola ha estat molt positiva. La nostra “Voluntary Speaker” és una noia molt amable i amb bon nivell d’adaptació. És molt creativa i té experiència amb nens i adolescents. La família està encantada i als alumnes els agrada molt anar a les sessions de xerrada amb ella. El fet que només estigui a l’escola durant un trimestre ha fet que tot el procés sigui molt més fàcil. No cal passar pels tràmits policials, registre, targeta sanitària, etc.

Tutor 2:

Tenim dos “Voluntary Speakers” els quals estan molt contents aquí, sobretot amb les seves famílies, ja van passar el primer més junts i tots dos van fer diferents activitats amb ells i tornen a l’escola emocionats cada dilluns. El noi va fer presentacions a totes les classes que va donar i ara comença a fer les seves classes, cada hora té 3-4 nens, cada vegada diferents i els comentaris dels professors son molt bons. Ha estat un èxit amb tothom i sobretot amb els nens, tan petits com amb els més grans. La noia va començar les classes divendres passat amb nens més grans. Va tenir més temps per preparar-se i té la seva pròpia classe amb uns 3-4 nens de diferents graus cada vegada i la majoria ja parlen anglès, de nou els comentaris son excel·lents. En general, la nostra experiència és fantàstica, sembla que tothom s’entengui amb ells i serà trist veure’ls marxar al final del trimestre

Tutor 3:

El nostre “Voluntary Speaker” és una bona persona i un molt bon professional. S’interessa molt per tot i la seva implicació a l’escola és excel·lent. Estaríem molt contents si es pogués quedar fins a final de curs!

El procés​

1) Sol·licitar

Poseu-vos en contacte amb la vostra escola manifestant interès. Aleshores, l’escola organitzarà una reunió amb vosaltres.

2) Reunió

Ompliu el document Perfil de família d’acollida d’Educados International. Això ofereix informació sobre la vostra família, expectatives i inclou¡fotografies que es comparteixen amb el vostre “Voluntary Speaker

3) Abans de l’arribada

Rebreu el perfil del vostre “Voluntary Speaker”. Poseu-vos en contacte amb ell. Organitzeu una videotrucada on pugueu fer preguntes, compartir expectatives,etc.

4) Arribada

Recollir al “Voluntary Speaker” a l’aeroport de Barcelona. Doneu-los la benvinguda a casa vostra, expliqueu les regles de la vostra casa, parleu de les vostres expectatives conjuntes del programa, feu-los un recorregut per la zona i continueu millorant les vostres habilitats en anglès!

Testimoni d’un Voluntary Speaker​

La família d’acollida ha estat una benedicció absoluta! Em van fer sentir tan benvingut. El menjar és increïble, sempre tinc ganes de provar nous plats catalans/espanyols. Vam visitar un altre país anomenat Andorra que va ser genial! Vaig veure el meu primer partit d’hoquei i estic molt emocionat d’anar amb la família per exemple a passejar amb els seus cavalls.

Millors moments:

A l’escola, fent ratpenats de cartó negre per a les finestres de les aules com a decoració de Halloween. Amb la família d’acollida vam anar a fer una excursió a les muntanyes de França. El millor moment en general ha sigut seure  al bar Central de la plaça del poble mirant el campanar, pensant que uns mesos abans estava assegut al sofà de casa sense pensar que viuria aquesta experiència.

Testimonis de la família d’acollida​

Aquesta família va dir:

És una bona oportunitat per conèixer diferents aspectes d’altres cultures. Ofereix als meus fills l’oportunitat d’explorar noves activitats, punts de vista i interessos del país d’origen dels “voluntary speakers”, que ha estat fantàstic. Els nens tenen l’oportunitat de practicar vocabulari nou, activitats diàries com les que feien a l’escola, i poden millorar la seva fluïdesa i precisió sense adonar-se’n. Hem estat a molts llocs junts com la Costa Brava, Barcelona, Viladrau, molts llocs de Vic i el camp. Ens agrada caminar junts i gaudir de la companyia dels altres, dinar als restaurants i explorar els llocs més coneguts. En general, l’experiència ha estat molt positiva.

Entrevistes amb famílies d’acollida​

Per què veu decidir acollir un Voluntary Speaker?

Vam creure que era una oportunitat molt bona com a família, ja que obrir les portes de casa nostra era un model de solidaritat davant els nostres fills. També, evidentment hi vam veure una gran oportunitat per tal de millorar l’expressió en llengua anglesa. I que els nostres fills en veiessin el seu ús I necessitat en un context real.

Com veu conèixer l’oportunitat d’acollir un Voluntary Speaker?

A través de l’escola, ja que estem involucrats en el Consell Escolar I l’AFA I quan direcció ho va proposar ens va semblar una idea genal.

Quins avantatges creieu que aporta a la vostra família allotjar un Voluntary Speaker?

Com he dit anteriorment és un model de solidaritat envers els nostres fills, perquè compartim casa nostra amb una altra persona. També posem en una situació real el aprendre la llengua anglesa.

Com ha millorat l’auxiliar de conversa les competències en anglès de la teva família?

Molt,perquè hem pogut utilitzar la llengua anglesa tal com s’utilitza al Regne Unit, incorporant moltes paraules, frases, expressions… al nostre “diccionari” personal per tal que el nostre anglès sigui més fluid. Pel que fa als nostres fills (són petits, 4 I 8 anys) han perdut la vergonya de parlar en anglès. I ja utilitzen frases quotidianes per relacionar-se amb el Ben.

Heu notat algun canvi positiu en el rendiment acadèmic dels vostres fills des que acolliu un Voluntary Speaker?

Tal com hem dit són molt petits els nostres fills, però només el fet que mostrin interès per utilitzar l’anglès de forma oral crec que es veurà en un futur no massa llunyà.

Quin ha estat l’aspecte més agradable o gratificant de tenir un Voluntary Speaker a casa vostra?

En general, ha estat molt gratificant, ja que el Ben (l’auxiliar de conversa) és una persona increïble, amb moltes ganes de fer tot el que se li proposava, com també s’ha integrat perfectament a la dinàmica de la nostra família. Hem après moltes coses d’ell. I amb ell. Creiem que tot el que hem viscut amb ell ha estat agradable.

Quines activitats heu fet vosaltres i la vostra família per aprofitar al màxim el vostre temps amb el Voluntary Speaker?

Hem fet activitats que fem sempre, però també hem visitat llocs propers, viure la cultura popular catalana (Festa Major) I poder-la comparar amb la cultura anglesa, també hem visitat Port Aventura, etc…, En resum, ell s’ha integrat perfectament a la nostra vida. I dinàmica familiar.

Heu trobat algun repte mentre allotjaves un auxiliar de conversa i com els heu superat?

La veritat és que no, la convivència amb ell ha estat molt fàcil.

Quins consells donaríeu a altres famílies que estiguin pensant a acollir?

Estar oberts a compartir casa seva, és a dir, fer vida familiar en els espais comuns. Poder establir converses, estones junts. Per exemple, nosaltres cada vespre el nostre auxiliar prepara “tea” I aprofitem per conversar. I parlar de temes que ens interessen a tots.

També si es volen organitzar activitats conjuntes tenir en compte les preferències I gustos de l’auxiliar, és a dir, fer els plans tots junts.

Recomanaríeu allotjar un auxiliar de conversa segons la vostra experiència i per què?

Sí, sense dubte! Ha estat una experiència molt gratificant. I bona.

Per què veu decidir acollir un Voluntary Speaker?

Perquè sempre hem pensat que era una opció magnífica per descobrir noves persones, un nou idioma i transmetre, d’una manera vivencial, els valors de la nostra família a les nostres filles.

Com veu conèixer l’oportunitat d’acollir un Voluntary Speaker?

A través del correu que va enviar l’escola.

Quins avantatges creieu que aporta a la vostra família allotjar un Voluntary Speaker?

Està sent una experiència superenriquidora en molts nivells, ja que hem conegut una persona magnífica i a la vegada els seus costums i el seu país d’origen. Ha sigut fantàstic per a tota la família, tant els que parlen anglès com els que no. També ha sigut una experiència personal i familiar molt bonica en tots sentits, perquè acollir , viure i conviure l’experiència només ha sumat per a tots/es.

Com ha millorat l’auxiliar de conversa les competències en anglès de la teva família?

Les nostres filles tenen 4 i 6 anys i per a mi, l’impacte més gran que han tingut a nivell d’idioma ha sigut veure que realment existeixen persones amb un idioma totalment diferent del nostre. Han integrat vocabulari bàsic en el seu dia a dia i també en algunes expressions de salutacions, preguntes i a la vegada, crec que els ha sigut molt enriquidor veure la importància de saber un altre idioma per poder-te comunicar amb més gent.

Heu notat algun canvi positiu en el rendiment acadèmic dels vostres fills des que acolliu un Voluntary Speaker?

Les nostres filles s’han adaptat molt i molt bé a la nova situació i estan contentes d’anar a l’escola acompanyades, també, del Callan.

Quin ha estat l’aspecte més agradable o gratificant de tenir un auxiliar de conversa a casa vostra?

Veure el treball en equip com a família i la unió que això ha comportat per tirar endavant aquest projecte escollit com a família i que tant ha aportat en les nostres vides. Veure l’actitud acollidora de les nostres filles vers a una persona nova que viu a casa també ha sigut un aspecte molt positiu.

Quines activitats heu fet vosaltres i la vostra família per aprofitar al màxim el vostre temps amb l’auxiliar de conversa?

L’hem integrat com un membre més de la família i hem anat a diverses activitats culturals de la zona, a la platja, que ens encanta a tots, al motocròs, a dinar familiars, als partits de bàsquet de les nenes i sempre hem tingut la visió global de família amb ell inclòs.

Heu trobat algun repte mentre allotjaves un auxiliar de conversa i com els heu superat?

Tot ha sigut molt fàcil. Des d’un bon començament se’ns va facilitar les dades per fer una entrevista amb el Callan i allí vam conèixer-nos i parlar de les normes bàsiques de la família. Tot molt lleuger.

Quins consells donaríeu a altres famílies que estiguin pensant a acollir?

Que s’animin a viure aquesta experiència màgica i increïble i que hi vagi tota la família amb la mentalitat oberta, ja que conèixer i conviure algú nou/va sempre és una aventura. Us n’animem mil!

Recomanaríeu allotjar un auxiliar de conversa segons la vostra experiència i per què?

Ho recomanaríem al 100% i som molt conscients que hem tingut un noi 100%. És una manera increïble de viure i veure de prop una altra cultura, t’ajuda a obrir la ment, a treballar en equip i a descobrir moltes coses no.

Posar-se en contacte

Si esteu interessats, poseu-vos en contacte amb la vostra escola. Si teniu més consultes, poseu-vos en contacte amb nosaltres a:

Correu: info@educadcosinternational.com

Web: www.educadosinternational.com

T: 613 876 303