THE PROGRAM

Millora les teves habilitats lingüístiques i aprèn i comparteix cultures!

Melissa outside school
2

Introducció

Educados International col·labora amb Vedruna per oferir assistents d’idiomes anomenats “Voluntary Speakers”. Tenir l’oportunitat d’hostejar a un “voluntary speaker” pot ser una experiència molt gratificant per a la vostra família. Poder practicar i aprendre anglès d’un parlant nadiu és la manera més natural d’aprendre l’idioma, sobretot si tens fills. No només això, sinó que descobriràs una perspectiva diferent a la teva i compartir la teva cultura crearà vincles que esperem que durin molts anys.

Els “voluntary speakers” son especialment importants per millorar l’ensenyament i l’aprenentatge de l’anglès a casa i a l’escola dels vostres fills. El paper de la família d’acollida al programa Educados International és molt important ja que fa que l’experiència del “voluntary speaker” sigui única. En aquest dossier volem compartir amb vosaltres com d’important és el vostre paper, els beneficis i també pautes per fer que l’experiència sigui un èxit per a tothom.

Emily 1
Callan Motocross weekend 2

Per què hostejar?

Obrir casa teva i convertir-te en una família d’acollida és una experiència única i gratificant per a tota la família. Ofereix a les famílies l’oportunitat de practicar l’anglès, fer un nou amic i apreciar l’aprenentatge i compartir les diferències culturals

Explora noves possibilitats lingüístiques
Aprendre un altre idioma com a família d’acollida pot ser molt divertit. Els nens de les famílies d’acollida, fins i tot els nens adults, desenvolupen i amplien les seves habilitats. Aprendre anglès des de petits és un gran benefici i és molt més fàcil i accessible quan els nens estan exposats a parlants nadius d’anglès. Poden aprendre la diversió i la senzillesa d’aprendre un nou idioma a casa seva!

 • Les famílies interactuen diàriament en anglès amb el “Voluntary Speaker”
 • Durant un període de tres mesos, les famílies veuran una gran millora en el nivell d’anglès i la confiança dels seus fills en l’ús de l’idioma.
 • Les famílies poden aprendre sobre una altra cultura i tenen l’oportunitat de compartir la seva. Enorgulleix-te d’ajudar les escoles Vedruna a millorar el nivell d’anglès dels seus alumnes, cosa que afecta la comunitat local

Perfil del Voluntary Speaker

Molts “Voluntary Speakers” que s’uneixen a nosaltres han acabat recentment una qualificació en TEFL (Ensenyament de l’anglès com a llengua estrangera) o han utilitzat el programa per a la seva titulació universitària. El nostre programa els ofereix la pràctica de l’ensenyament de l’idioma i la millor experiència d’immersió cultural vivint amb una família.

En primer lloc, volem compartir amb vosaltres els trets que pensem, i esperem que tots estigueu d’acord, més importants a l’hora de seleccionar un “Voluntary Speaker” per viure amb la vostra família.

Cada “Voluntary Speaker” ha estat entrevistat personalment i s’han revisat els antecedents penals per assegurar-nos que són adequats i segurs per participar al nostre programa. Durant l’entrevista busquem persones que siguin:

 1. Respectuoses
 2. Xerraires
 3. Tenen sentit de l’humor
 4. Mostren iniciativa
 5. Tenen un interès genuí per voler aprendre a ensenyar anglès a joves
 6. Prefereixen la idea de viure amb una família d’acollida que no pas sols i realment volen passar temps junts.
 7. Tenen el tipus de personalitat que els agradarà als alumnes d’infantil, primària o secundària i se sentin còmodes
 8. Se senten segurs de que aprofitaran al màxim l’oportunitat i estan agraïts per l’experiència

Altres requisits d’Voluntary Speaker

 • Ser un parlant natiu d’anglès/tenir un nivell natius d’anglès certificat
 • Assió per aprendre una nova cultura
 • Tenir un interés genuí per viure amb una família d’acollida, ajudar a millorar l’angés de les famílies, integrar-se com a familiar i aprendre sobre una nova cultura compartint la seva
 • Entre 20 i 30 anys
 • Tenir el certificat d’antecedents penals

Testimonis de la família d'acollida

Escola

Província de Lleida a Catatonia

Voluntary Speaker

Benjamin d’Anglaterra

Per què veu decidir acollir un auxiliar de conversa?

Vam creure que era una oportunitat molt bona com a família, ja que obrir les portes de casa nostra era un model de solidaritat davant els nostres fills. També, evidentment hi vam veure una gran oportunitat per tal de millorar l’expressió en llengua anglesa I que els nostres fill en veguessin el seu ús I necessitat en un context real.

Com veu conèixer l’oportunitat d’acollir un auxiliar de conversa?

A través de l’escola, ja que estem involucrats en el Consell Escolar I l’AFA I quan direcció ho va proposar ens va semblar una idea genal.

Quins avantatges creieu que aporta a la vostra  família allotjar un auxiliar de conversa?

Com he dit anteriorment és un model de solidaritat envers els nostres fills, ja que compartim casa nostra amb una altra persona. També posem en una situació real el aprendre la llengua anglesa.

Com ha millorat l’auxiliar de conversa les competències en anglès de la teva família?

Molt, ja que hem pogut utiitzar la llengua anglesa tal I com s’utilitza al Regne Unit, incorporant moltes paraules, frases, expressions… al nostre “diccionari” personal per tal que el nostre anglès sigui més fluid. Pel que fa als nostres fills (són petits, 4 I 8 anys) han perdut la vergonya de parlar en anglès I ja utilitzen frases quotidianes per relacionar-se amb el Ben.

Heu notat algun canvi positiu en el rendiment acadèmic dels vostres fills des que acolliu un auxiliar de conversa?

Tal I com hem dit són molt petits els nostres fills, però només el fet que mostrin interès per utilitzar l’anglès de forma oral crec que es veurà en un futur no massà llunyà.

Quin ha estat l’aspecte més agradable o gratificant de tenir un auxiliar de conversa a casa vostra?

En general ha estat molt gratificant, ja que el Ben (l’auxiliar de conversa) és una persona increible, amb moltes ganes de fer tot el que se li proposava, com també s’ha integrat perfectment a la dinàmica de la nostra família. Hem après moltes coses d’ell I amb ell. Creiem que tot el que hem viscut amb ell ha estat agradable.

Quines activitats heu fet vosaltres i la vostra família per aprofitar al màxim el vostre temps amb l’auxiliar de conversa?

Hem fet activitats que fem sempre, però també hem visitat llocs propers, viure la cultura popular catalana (Festa Major) I poder-la comparar amb la cultura anglesa, també hem visitat Port Aventura, etc…, En resum, ell s’ha integrat perfectament a la nostra vida I dinàmica familiar.

Heu trobat algun repte mentre allotjaves un auxiliar de conversa i com els heu superat?

La veritat és que no, la convivència amb ell ha estat molt fàcil.

Quins consells donaríeu a altres famílies que estiguin pensant en acollir?

Estar oberts a compartir casa seva, és a dir, fer vida familiar en els espais comuns. Poder establir converses, estones junts. Per exemple, nosaltres cada vespre el nostre auxiliar prepara “tea” I aprofitem per conversar  I parlar de temes que ens interessen a tots.

També si es volen organitzar activitats conjuntes tenir en compte les preferencies I gustos de l’auxiliar, és a dir, fer els plans tots junts.

Recomanaríeu allotjar un auxiliar de conversa segons la vostra experiència i per què?

Sí, sense dubte! Ha estat una experiència molt gratificant I bona.

Escola

Província de Lleida a Catatonia

Voluntary Speaker

Benjamin d’Anglaterra

Per què veu decidir acollir un auxiliar de conversa?

Perquè sempre hem pensat que era una opció magnífica per descobrir noves persones, un nou idioma i transmetre, d’una manera vivencial, els valors de la nostra família a les nostres filles.

Com veu conèixer l’oportunitat d’acollir un auxiliar de conversa?

A través del correu que va enviar l’escola.

Quins avantatges creieu que aporta a la vostra  família allotjar un auxiliar de conversa?

Està sent una experiència super enriquidora en molts nivells, ja que hem conegut una persona magnífica i a la vegada les seves costums i el seu país d’origen. Ha sigut fantàstic per a tota la família, tant els que parlen anglès com els que no. També ha sigut una experiència personal i familiar molt bonica en tots sentits, ja que acollir , viure i conviure l’experiència només ha sumat per a tots/es.

Com ha millorat l’auxiliar de conversa les competències en anglès de la teva família?

Les nostres filles tenen 4 i 6 anys i per a mi, l’impacte més gran que han tingut a nivell d’idioma ha sigut veure que realment existeixen persones amb un idioma totalment diferent al nostre. Han integrat vocabulari bàsic en el seu dia a dia i també en algunes expressions de salutacions, preguntes i a la vegada, crec que els ha sigut molt enriquidor veure la importància de saber un altre idioma per poder-te comunicar amb més gent.

Heu notat algun canvi positiu en el rendiment acadèmic dels vostres fills des que acolliu un auxiliar de conversa?

Les nostres filles s’han adaptat molt i molt bé a la nova situació i estan contentes d’anar a l’escola acompanyades, també, del Callan.

Quin ha estat l’aspecte més agradable o gratificant de tenir un auxiliar de conversa a casa vostra?

Veure el treball en equip com a família i la unió que això ha comportat per tirar endavant aquest projecte escollit com a família i que tant ha aportat en les nostres vides. Veure l’actitud acollidora de les nostres filles vers a una persona nova que viu a casa també ha sigut un aspecte molt positiu

Quines activitats heu fet vosaltres i la vostra família per aprofitar al màxim el vostre temps amb l’auxiliar de conversa?

L’hem integrat com un membre més de la família i hem anat a diverses activitats culturals de la zona, a la platja, que ens encanta a tots, al motocròs, a dinar familiars, al partits de bàsquet de les nenes i sempre hem tingut la visió global de família amb ell inclòs.

Heu trobat algun repte mentre allotjaves un auxiliar de conversa i com els heu superat?

Tot ha sigut molt fàcil. Des d’un bon començament se’ns va facilitar les dades per fer una entrevista amb el Callan i allí vam conèixer-nos i parlar de les normes bàsiques de la família. Tot molt lleuger.

Quins consells donaríeu a altres famílies que estiguin pensant en acollir?

Que s’animin a viure aquesta experiència màgica i increible i que hi vagi tota la família amb la mentalitat oberta, ja que conèixer i conviure algú nou/va sempre és una aventura. Us animem mil!

Recomanaríeu allotjar un auxiliar de conversa segons la vostra experiència i per què?

Ho recomanariam al 100% i som molt conscients de que hem tingut un noi 100%. És una manera increible de viure i veure d’aprop una altra cultura, t’ajuda a obrir la ment, a treballar en equip i a descobrir moltes coses noves. Mentalitat oberta i a gaudir!