Entrevista amb la família d’acollida de Feidhlim d’Irlanda

Hem tingut l’oportunitat de teixir vincles, aprendre bilateralment de les nostres respectives cultures i créixer conjuntament en tots els sentits.

Ubicació

Torelló

Voluntary Speaker

Feidhlim d’Irlanda

 Per què veu decidir acollir un Voluntary Speaker?

Creiem fermament en la necessitat de dominar l’anglès en un món tan global com el d’avui en dia. Tenir un auxiliar de conversa a casa ens ajuda a normalitzar la parla de l’anglès a casa i a perdre-li la por

Com veu conèixer l’oportunitat d’acollir un Voluntary Speaker?

A través de l’escola

Quins avantatges creieu que aporta a la vostra  família allotjar un Voluntary Speaker?

Hem après a tenir més flexibilitat, a ser més assertius davant de situacions desconegudes i a saber prioritzar interessos externs davant dels propis.

Com ha millorat el Voluntary Speaker les competències en anglès de la teva família?

Ha ajudat, sens dubte, a millorar les habilitats de listening i speaking dels nostres fills

Heu notat algun canvi positiu en el rendiment acadèmic dels vostres fills des que acolliu un Voluntary Speaker?

En el nostre cas destaquem l’aprenentatge de més recursos expressius, més fluïdesa i l’adquisició d’un vocabulari més ric

Quin ha estat l’aspecte més agradable o gratificant de tenir un Voluntary Speaker a casa vostra?

Hem tingut l’oportunitat de teixir vincles, aprendre bilateralment de les nostres respectives cultures i créixer conjuntament en tots els sentits.

Quines activitats heu fet vosaltres i la vostra família per aprofitar al màxim el vostre temps amb el Voluntary Speaker?

Hem fet caminades llargues per ensenyar-li l’entorn natural de la nostra zona, hem organitzat trobades familiars, hem visitat Barcelona, el CosmoCaixa, la Garrotxa, Montserrat, Camprodon, la Costa Brava,… I el Feidhlim ha participat juntament amb el nostre fill gran en els entrenaments del Club Atlètic del nostre poble

Heu trobat algun repte mentre allotjaves un Voluntary Speaker i com els heu superat?

El repte més important ha estat l’accident en bicicleta que ha suposat la immobilització durant 6 setmanes del braç esquerre. De tota manera, entre tots hem adaptat el nostre dia a dia per poder-lo atendre i ajudar tant com fos possible.

 Quins consells donaríeu a altres famílies que estiguin pensant en acollir?

Estar oberts als canvis que suposa l’acollida en una llar, com ara l’ús de l’anglès en les converses que es tenen durant els àpats i, sobretot, disposar de temps per poder realitzar activitats de forma conjunta. Pensem que és important que, amb més o menys nivell, tots els membres de la família puguin comunicar-se en anglès amb el Voluntary Speaker per no sentir-se exclosos.

Recomanaríeu allotjar un Voluntary Speaker segons la vostra experiència i per què?

La nostra experiència ha estat molt positiva i creiem que l’acollida ens ha ajudat no només a millorar habilitats comunicatives de la parla anglesa sinó que també ens ha brindat l’oportunitat de posar en pràctica valors com la solidaritat, el respecte, l’empatia i la tolerància.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *