Ha estat fantàstic tenir Kaetlyn dels Estats Units vivint amb nosaltres durant un trimestre

Tothom hem guanyat en fluïdesa i confiança a l’hora de parlar. Cada dia ampliem (o com a mínim reforcem) el nostre vocabulari. I millorem molt la part de comprensió oral.

Ubicació

Sant Sadurní

Voluntary Speaker

Kaetlyn dels Estats Units

 Per què veu decidir acollir un Voluntary Speaker?

Per permetre al nostre fill practicar anglès en un context “real”; per canviar temporalment, i enriquir, el nostre dia a dia; i finalment per possibilitar que l’escola pugui disposar d’un assistent de llengua anglesa.

Com veu conèixer l’oportunitat d’acollir un Voluntary Speaker?

Ho sabíem per comunicacions generals de l’escola de fa temps. Però no recordem haver-ne rebut en els darrers temps, i donàvem per descomptat que era una necessitat que ja estava coberta. Va ser per una conversa casual que vam descobrir que era just el contrari. 

Quins avantatges creieu que aporta a la vostra  família allotjar un Voluntary Speaker?

La pràctica de l’anglès (del fill, i de tots plegats), el fet de conviure amb diferències culturals importants, l’oportunitat d’aprendre a adaptar-nos a un canvi significatiu en el nostre dia a dia, la possibilitat de descobrir coses de nosaltres mateixos que l’auxiliar ens ajuda a veure (fa de “mirall” de la nostra manera de ser i de fer), i segurament altres que ens deixem!

Com ha millorat l’auxiliar de conversa les competències en anglès de la teva família?

Tothom hem guanyat en fluïdesa i confiança a l’hora de parlar. Cada dia ampliem (o com a mínim reforcem) el nostre vocabulari. I millorem molt la part de comprensió oral.

Heu notat algun canvi positiu en el rendiment acadèmic dels vostres fills des que acolliu un Voluntary Speaker?

Diríem que només en la part d’anglès, en línia amb la pregunta anterior.

Quin ha estat l’aspecte més agradable o gratificant de tenir un Voluntary Speaker a casa vostra?

Compartir temps fent coses diferents a les habituals i conèixer de primera mà una altra cultura.

Quines activitats heu fet vosaltres i la vostra família per aprofitar al màxim el vostre temps amb el Voluntary Speaker?

Abans de res, fer àpats plegats. I després coses com anar a veure partits de futbol a la televisió amb una colla d’amics, anar a animar l’equip local d’hoquei, jugar plegats a bàsquet, participar en un aplec popular, anar al Rec d’Igualada, participar en totes les celebracions familiars o trobades amb amics, organitzar a casa una barbacoa d’estil americà per gent diversa, anar a descobrir llocs com Barcelona, Sitges, Vilafranca, unes caves, Port Aventura… [Algunes encara no les hem fet, però les tenim previstes.]

Heu trobat algun repte mentre allotjaves un Voluntary Speaker i com els heu superat?

Adaptar-nos a les seves preferències en algunes coses, com ara el menjar o certes activitats que a nosaltres potser ens agraden i a ella no. Ho hem superat intentant arribar a solucions de compromís.

 Quins consells donaríeu a altres famílies que estiguin pensant en acollir?

Assegurar que l’auxiliar disposi del seu espai personal, tant a nivell físic (en el nostre cas podíem oferir-li una habitació i un bany exclusiu per ella en una planta diferent de la casa) com de temps (que tingui estones per fer el que ella vulgui, al marge de la família). I tenir la ment ben oberta!

Recomanaríeu allotjar un Voluntary Speaker segons la vostra experiència i per què?

Sí. Perquè en el nostre cas està essent una bona experiència en tots els sentits. I pensem que, encara que no hagués anat tan bé, igualment valdria molt la pena. I en el pitjor dels casos, que les dificultats fossin moltes, al cap i a la fi són només tres mesos. En definitiva, que hi ha molt més a guanyar que a perdre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *